Angajari in Robeetech

25.nov..2011

Cautam un cercetator postdoc cu experienta in patologia si genetica albinei pentru a participa in proiectul RoBeeTech. Proiectul are scopul de a intelege si imbunatati starea de sanatate a familiei de albine si e format dintr-o echipa internationala formata din 3 profesori, 4 cercetatori postdoctoranzi si 4 doctoranzi.  
Cercetarea e centrata pe sanatatea albinei si include studiul produselor stupului in sanatatea albinei, testarea activitatii antimicrobiene a compusilor naturali asupra patogenilor albinei, baza genetica a sanatatii albinei la nivel de individ si de populatie, precum si adaptari comportamentale ale albinelor individuale la patogeni. Grupul este gazduit intr-un laborator cu infrastructura moderna ce permite analiza chimica a produselor apicole, analize genetice si moleculare ale populatiilor de albine, studii comportamentale si are de asemenea o stupina mare pentru cercetare.
Cautam un candidat cu experienta in metodele geneticii moleculare, incluzand expertiza in tehnici ARNi si secventierea ARN. Ideal, candidatul ar trebui sa prezinte dovezi ale cercetarii referitoare la functionarea sistemului imun al albinei Apis mellifera si sa posede o buna cunoastere si intelegere a sistemului imun al insectelor. Asteptam un candidat cu articole publicate in jurnale internationale recenzate.
Limba de comunicare in cadrul grupului este engleza, asadar sunt esentiale abilitatile candidatului de comunicare fluenta in engleza (vorbit si scris).
Salariul va fi corespunzator cu experienta candidatului si calificarile sale, pana la 2400 euro/luna brut ceea ce este extrem de competitiv la nivel national.
Postul este disponibil incepand in perioada 1 ianuarie 2012 - 1 iulie 2013. Candidatii interesati sa trimita CV, scrisoare de motivare si lista de publicatii incepand din 1 dec 2012 pana in 15 dec 2012 catre directorul international al proiectului RoBeeTech, Prof. Dr Robin Moritz (robin.moritz@zoologie.uni-halle.de).
De indata ce candidatul potrivit este gasit, pozitia este ocupata.

Informatii generale despre RoBeeTech se pot gasi la
http://www.robeetech.ro/en
http://journals.usamvcj.ro/zootehnie/article/viewArticle/6684

Informatii despre orasul Cluj-Napoca care asigura un mediu bogat academic, socio-cultural, incluzand scoli internationale si gradinite se pot gasi la http://en.wikipedia.org/wiki/Cluj-Napoca.

Dr Robin F.A. Moritz
Director International al proiectului RoBeeTech
USAMV Cluj Napoca
http://www.robeetech.ro/en
si
Profesor de Ecologie molecular
Universitatea Martin-Luther, Halle/Wittenberg, Germania
http://www.mol-ecol.uni-halle.de/